Nieuws Actueel

'In 2016 weer Nokia-smartphones in winkels'

Van onze redactie 20 april 2015

Image 4869321

Overname In 2011 werd ex-Microsoft-topman Stephen Elop de CEO van Nokia en hij beloofde het in moeilijkheden verkerende bedrijf van de ondergang te redden. Aan de hand van Elop stopte Nokia de ontwikkeling van het Symian-besturingssysteem en richtte het zich volledig op Windows Phone. Niet veel later maakte Elop bekend dat de complete mobieltjestak van Nokia zou worden ingelijfd door Microsoft. Die overname is een feit en de bekende Lumia-lijn van Nokia wordt inmiddels onder Microsoft-vlag verkocht.

2 producten In Finland bleven een aantal onderdelen van Nokia achter. Onder meer de kaartenmakers van Here Maps en de ontwikkelaars van Nokia's Android-tak, Nokia Technologies. Uit de stal van Nokia Technologies komen nu slechts 2 producten. Een launcher-app voor Android (ZLauncher) en een tablet (Nokia N1). De N1 wordt in China gemaakt en vermarkt en volgens re/code gaan de nieuwe smartphones van Nokia op een zelfde manier aan de man gebracht worden.

Verbod Een terugkeer op de smartphonemarkt kan om juridische redenen overigens pas op zijn vroegst in 2016. Toen het 'oude Nokia' door Microsoft werd overgenomen, kregen de achterblijvers een verbod op het maken en uitbrengen van smartphones met de merknaam Nokia.