Nieuws Actueel

In beeld: Familiedag Lekker Twente, ‘Het feest van de mobiele keukens’

Van onze redactie 15 mei 2015

Lt2

Het evenement aan de Houtmaatweg, een initiatief van De Twentsche Courant Tubantia, werd voor de tweede keer gehouden en er kwamen ongeveer evenveel bezoekers op af als vorig jaar: zo’n 10.000. Het leek wel of heel Twente uitliep voor het feest van de mobiele keukens.Mobiele keukensEr werden pizza’s gebakken in een mobiele oven, er ‘meerde’ een caféschip aan op het terrein, de suikerspinnen vlogen het kraampje uit en de ijsjes gingen erin als zoete koek: zelfgemaakte waterijsjes van Foodtruck Lick, in de smaken mango, passievrucht & chili en ‘Framboos Roos’. En dan waren er nog de zalm, spareribs en pulled pork van de Beer Barrel Smoker, oesters, gehaktballen en hamburgers van Twentse makelij. Restaurant Fox uit Denekamp stond er met de Culicaravan, van waaruit onder meer een Twentse hotdog werd klaargemaakt. Het succesvolle recept: een worstje van slagerij Blokhuis uit Denekamp, op een bedje van sla, met een zelfgemaakt sausje en geserveerd op een puntje van bakkerij Brunnikhuis uit Lattrop.FrietfietsEen mobiele frietfiets was er ook: een tot frietkraam omgebouwde bakfiets waar biofriet werd bereid en verkocht. De conceptstore Vandaag zocht het in Twentse lekkernijen en kwam met een Twentse Bak Toastie (bloedworst, kaas en appel) en een Van Boet’n oet Toastie (kipfilet, kaas, pesto en lente- ui).

Bekijk hieronder een paar beelden van de Familiedag van Lekker Twente.

Het was niet alleen Twents wat de klok sloeg. Ook specialiteiten uit Suriname werden bereid, door koks in exotische kledij.

Masterchef Holland finalist David Pauka gaf barbecuedemonstratiesen en presenteerde zijn boek 'David speelt met vuur, een kookboek met 65 recepten voor de grill en de bbq.

Barista Patrick Reinders uit Enschede en topkok Lars van Galen van restaurant ’t Lansink in Hengelo deelden de Food and Coffeetruck. Aan de ene kant van de omgebouwde brandweerwagen serveerde Van Galen luxe hotdogs, aan de andere kant tapte Reinders de ene na de andere koffiespecialiteit uit zijn Italiaanse koffiemachine.

Niet alleen het weer hielp mee om er een topevenement van te maken, ook de schitterende locatie spreekt de bezoekers kennelijk aan. Rond de Houtmaatvijver werd gepicknickt en gechilld met een glaasje Twents bier, een kippelingetje met knoflooksaus of een zakje knisperende popcorn.

Beeld: Robin Hilberink