Nieuws Actueel

In nieuwe kringloopwinkel De Kans in Nijverdal moet ruimte zijn voor creatieve talenten

Van onze redactie 6 augustus 2015

Kringloopwinkel De Kans Bert Kamp

Toen haar vader verhuisde en hij het oude huis verkocht, mocht de Nijverdalse dat geld gebruiken als startkapitaal. "Ik zat zonder werk en had druk gesolliciteerd. Dat startkapitaal gaf mij de kans om te beginnen", vertelt Karin. Toen ging het vrij snel. "Op 7 juli kregen we de sleutels van het pand aan de Grotestraat en 16 juli gingen we al open", vertelt de onderneemster gepassioneerd. Haar partner Co vult aan: "Met zeven man zijn we heel druk bezig geweest in het pand. Daar zijn we veelal aan de slag geweest met schoonmaken en stellingen opbouwen."

Ophalen en bezorgen Het resultaat mag er zijn. Het diepliggende pand oogt ruim, overzichtelijk en netjes. "De spullen die we kopen via veilingen of marktplaats.nl en die mensen ons zelf kunnen aanbieden, moeten ook netjes, schoon, heel en verkoopbaar zijn", geeft Co aan. Mensen kunnen zelfs een paar euro's krijgen voor hun aangeboden spullen. "Als ze veel of zware spullen hebben, halen we ze gewoon op", vertelt Karin. Willen klanten graag die zware kast mee naar huis hebben? Geen probleem. "We bezorgen de spullen die zwaar zijn ook aan huis", vertelt Co.

CreatiefHij en Karin geven aan dat klantvriendelijkheid en het sociale aspect van kringloopwinkel De Kans hoog in het vaandel staan. "Bij ons ben je niet anoniem. We begroeten de mensen, ze mogen gratis een lekker kopje koffie of thee inschenken en met elkaar om de tafel zitten. Ook hebben we een speciaal tafeltje voor creatievelingen. Er wordt hier in de gemeente zoveel moois gemaakt, maar de mensen weten soms niet waar ze terechtkunnen. Wij willen hen de kans bieden om hun producten te verkopen", vertellen de ondernemers.

RisicoDe Kans krijgt 20 procent van de opbrengst. "Dus het risico is voor de ondernemer. Verkoopt iemand heel veel, dan is dat mooi. Zo niet, ach...", zegt Co. Iedere creatieveling krijgt een maand de tafel. Op die manier wil De Kans elke keer een nieuw assortiment aanbieden. Dat geldt ook voor de kringloopspulletjes, vertelt Karin: "Als bepaalde producten van een stelling niet verkopen, dan gaan we die anders inrichten. We weten niet waar de mensen behoefte aan hebben. En als ze een verzoek hebben, kunnen ze dat gerust aan ons vragen. Dan gaan wij dat product zoeken."

Foto: Bert Kamp