Nieuws Actueel

Indoor Golf Twente: Golfen in ’n andere werkelijkheid

Van onze redactie 28 september 2015

Indoor Golf Twente Guido Oomkens Emiel Muijderman

De golfsimulator is een van de meest opvallende onderdelen van Indoor Golf Twente, dat zaterdag zijn deuren opende. Maar er is nog veel meer, zoals een driving range, een putting green en vooral een putt studio. Bij dat laatste onderdeel wordt met behulp van de computer het putten tot in de kleinste details geanalyseerd. De kleinste afwijking wordt genadeloos blootgelegd. „Een ultra moderne app, die ook door toppers als Joost Luiten wordt gebruikt”, weet Oomkens.

EssentieMisschien is dat wel de essentie van Indoor Golf Twente: het biedt dé mogelijkheid om aan je slag te werken. „Zonder de druk van achterop komende golfers”, aldus de golfprofessional en -trainer. „En je wordt ook niet afgeleid door waar de bal landt”, vervolgt hij. Die knalt op de indoor driving range tegen een net. „Buiten wil je die altijd verder slaan dan de vorige. Met als gevolg dat je alleen maar meer kracht gaat gebruiken en de techniek verwaarloost”, zegt Oomkens.

BuitensportMaar hij is eerlijk. „Golfen is een echte buitensport. En dat blijft het. Echter, tussen oktober en april zie je het toch hard teruglopen. Dan is het weer slechter, is het vroeg donker en is het een stuk minder prettig. Die periode blijft de golftas bij veel golfers maandenlang in de garage staan.”

Gat opvullenIndoor golf vult dat gat op. En niet alleen voor wie al zijn golfbewijs heeft. Ook zij die nog nooit een club in handen hebben gehad, kunnen op Westermaat terecht. Ze kunnen er zelfs gratis een balletje slaan. Want Oomkens weet: wie eenmaal zijn eerste bal heeft geslagen wil ook zijn tweede en derde slaan. „Je wilt altijd verder en je weet dat je dat kunt. Dat maakt golf bijna verslavend. Tegelijkertijd is de frustratiegraad vrij hoog. Als het niet lukt, is de lol er snel af.” En dan is het maar goed dat er een prof als de geboren Enschedeër in de buurt is om je wat tips te geven. Of bij wie je ter plekke les kunt nemen.

WeersinvloedenOm vervolgens aan het begin van het nieuwe seizoen beter voorbereid dan ooit en met nieuwe moed de tee bij je golfclub op te stappen. Want uiteindelijk gaat er niets boven golf in de buitenlucht. „We hebben hier wel wat verschillende grassoorten waarop je kunt putten. Maar de weersinvloeden en de ligging van de baan kunnen we hier niet nabootsen. Het heet niet voor niets simulatie. Het blijft een andere werkelijkheid.”

Foto: Guido Oomkens. (Emiel Muijderman)