Nieuws Actueel

Indringer bij sterk verzwakte Oerlemans

Bram de Vrind 17 maart 2014

Verslaggever Lex Uiting is vorige week maandag doorgedrongen tot de kamer van Reinout Oerlemans op de intensive care van het AMC in Amsterdam. Terwijl op de achtergrond een hartapparaat hoorbaar was, probeerde Uiting de sterk verzwakte Oerlemans te interviewen: "Reinout, hoe gaat het met je?"

Oerlemans krijgt hartaanvalOerlemans verlaat intensive care

Dat zou blijken uit geluidsopnamen die Uiting heeft gestuurd naar 3FM DJ Giel Beelen. Die zond de opnamen maandagochtend uit. Het is niet bekend of het om een hoax gaat. Uiting werd onder meer bekend met zijn programma waarin hij bekende Nederlanders in de maling neemt.

Het bezoek is volgens Uiting een reactie op het programma '24 uur tussen leven en dood' van Eyeworks, de productiemaatschappij van Oerlemans. In dat programma werden patiënten op de eerste hulp van het VUmc in Amsterdam gefilmd, zonder dat ze dat wisten. De patiënten werden achteraf wel gevraagd om toestemming voor het uitzenden van de beelden.

GestoptWegens alle commotie werd het programma na één uitzending gestopt. Voor het realityprogramma waren 35 camera's op de afdeling in stelling gebracht, waarmee personeel en patiënten op de voet konden worden gevolgd.

Reinout Oerlemans is afgelopen vrijdag ontslagen uit het ziekenhuis en werkt thuis verder aan zijn herstel.