Nieuws Actueel

Industriële productie weer toegenomen

Van onze redactie 7 augustus 2015

Image 5136457

De productie wordt echter nog steeds negatief beïnvloed door het wegvallen van productiecapaciteit in de tabaksindustrie. Zonder die weggevallen capaciteit zou de productiegroei van de industrie nog groter geweest zijn. ,,Door de bank genomen stijgt de productie van de industrie sinds de zomer van 2014'', constateerde het statistiekbureau.

De stijging van de productie was het grootst bij de farmaceutische en transportmiddelenindustrie, respectievelijk 13,8 en 10,2 procent. Van de grotere branches produceerde alleen de chemische industrie minder dan in juni 2014.

De stemming onder de ondernemers in de industrie was vorige maand weliswaar wat minder positief dan een maand eerder, maar nog altijd ligt het vertrouwen ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. ,,De verslechtering in juli komt vooral doordat ondernemers wat minder positief zijn over de productie in de komende 3 maanden. In juni bereikte het producentenvertrouwen het hoogste niveau in ruim 4 jaar tijd'', aldus het CBS.

EPA