Nieuws Actueel

'Industrie moet meer investeren in ICT’

Van onze redactie 11 november 2014

Die boodschap gaf minister Henk Kamp (Economische Zaken) dinsdag af toen hij de actieagenda smart industry ontving van Ineke Dezentjé -Bluemink, voorzitter van FME, ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Smart industry staat voor het verbeteren van de productie met hulp van ICT waardoor bedrijven nieuwe kansen krijgen om te groeien.

In het gepresenteerde actieplan worden tien proefprojecten voorgesteld waarbij onder meer in de teelt en distributie van vers fruit en groente maar ook in het onderhoud van chemiebedrijven wordt ingespeeld op de nieuwste technologische ontwikkelingen.

'Sterk en modern' ,,De ontwikkelingen op het gebied van ICT gaan snel. De Nederlandse industrie is sterk en modern. Maar wil de Nederlandse industrie concurrerend blijven en profiteren van zijn innovatieve kracht, dan zijn extra acties en investeringen in de digitalisering nodig’’, aldus Kamp.

FME-voorzitter Dezentjé-Bluemink denkt dat Nederland alles heeft ,,om hier een succes van te maken’’. ,,We hebben alle mogelijkheden om de Nederlandse economie op voorsprong te brengen en tot de kopgroep van de wereld te laten behoren op het gebied van slimme productie.’’