Nieuws Actueel

ING brengt NN naar de beurs

Rik Nizet 2 juli 2014

NN, de verzekeringstak van ING, gaat woensdag naar de beurs. De introductieprijs is vastgesteld op 20 euro per aandeel. Met een verwachte opbrengst van in totaal 1,5 miljard euro wordt het één van de grootste beursgangen in Europa dit jaar. Aan NN als geheel komt dan een prijskaartje van 7 miljard euro te hangen.

De belangstelling van beleggers voor NN, dat bestaat uit de Europese verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten van ING, lijkt groot te zijn. ING maakte dinsdag nog bekend het aantal aangeboden aandelen te verhogen van de eerder aangekondigde 70 miljoen naar 77 miljoen. In eerste instantie doet ING ruim een kwart van de aandelen van de hand via de beursgang en een onderhandse deal met een aantal investeerders.

ING moet zijn verzekeringsactiviteiten noodgedwongen afstoten om Europese goedkeuring te krijgen voor de staatssteun die het tijdens de kredietcrisis in 2008 en 2009 ontving. Eerder werd de Amerikaanse verzekeringstak al naar de beurs gebracht in New York, en werden de meeste Aziatische onderdelen verkocht aan branchegenoten in die regio.