Nieuws Actueel

ING compenseert ontslagen uitzendkrachten

Van onze redactie 15 april 2015

Image 4858473

De compensatie geldt voor uitzendkrachten die 2 jaar ononderbroken bij ING hebben gewerkt en die in de periode van 1 januari 2015 tot 1 juli 2015 hun baan bij ING verliezen. Dat zijn er circa 275.

Transitievergoeding Deze uitzendkrachten zouden recht hebben op een ontslagvergoeding als zij na 1 juli zouden worden ontslagen. Deze zogenoemde transitievergoeding is geregeld in de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (WWZ).

ING kwam vorige week onder vuur te liggen door een bericht in de Volkskrant. De krant berichtte op basis van een interne notitie dat de bank veel uitzendkrachten aan de kant zet om de wettelijk geregelde ontslagvergoeding te omzeilen.

Schandpaal Het bericht was voor minister Lodwijk Asscher (Sociale Zaken) aanleiding om ING publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. ING stelde op zijn beurt dat Asscher zich baseerde op onjuiste informatie. De bewindsman had vervolgens een gesprek met ING-bestuurder Koos Timmermans om de kou uit de lucht te halen.

ING kondigde in november een grote reorganisatie aan, waarbij meer dan 1000 flexkrachten en 1700 vaste krachten hun baan kwijtraken. De bank stelt nu vast door de timing van deze reorganisatie de indruk werd gewekt dat ING de wettelijke regeling wilde omzeilen. "Dit is echter nooit de intentie geweest."

Geen nieuwe uitzendkrachten ING benadrukt nog eens "naar de letter en de geest" van de WWZ te zullen handelen. Zo gaat de bank "er nog scherper op sturen dat op die plekken waar afscheid is genomen van uitzendkrachten die al langere tijd werkten voor ING, geen nieuwe uitzendkrachten worden aangenomen".