Nieuws Actueel

ING moet 'boef uit Curaçao' niet

Merlijn Ensing 12 maart 2014

ING heeft spijt van de manier waarop een student van de Rotterdamse Hogeschool is bejegend in een interne e-mail. Dat laat de bank woensdag weten.

De bank reageert op een artikel in het AD. De student wilde stage lopen bij de bank, maar kreeg een interne mail onder ogen waarin hij "die boef uit Curaçao'' werd genoemd.

"De woordkeuze is volstrekt onbehoorlijk en druist volledig in tegen onze principes en de algemene gedragscode ING. ING neemt deze zaak dan ook hoog op en heeft daarom passende maatregelen getroffen tegen de betrokken medewerker'', laat de bank weten in een reactie. Volgens een woordvoerder werkt de medewerker nog wel bij de bank, maar heeft die er ,,behoorlijk van gehoord'' en zijn er "disciplinaire maatregelen genomen''.

AangifteVolgens ING heeft de student aangifte gedaan tegen de medewerker. Omdat de aangifte niet tegen de bank zelf is gedaan, kan ING niet op de inhoud ingaan.

De bank heeft de kwestie besproken met de hogeschool, de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb en antidiscriminatie-stichting RADAR. Bovendien heeft de bank excuses gemaakt en de student aangeboden opnieuw te onderhandelen over een stageplek. De student sloeg dat aanbod af.

Hulp bij stageplekWat de hogeschool betreft, is de zaak afgedaan nu de ING maatregelen heeft getroffen tegen de betreffende medewerker. De student is op zoek naar een nieuwe stageplek. "Daar helpen we hem bij. We vinden een goede nieuwe stageplek voor hem, daar ben ik van overtuigd'', zei Ron Bormans, voorzitter van het College van Bestuur woensdag.