Nieuws Actueel

Ingrijpen bij Blokker noodzakelijk

Lotte Grimberg 18 februari 2015

Blokker heeft vakbond FNV ervan overtuigd dat een banenreductie nodig is om de toekomst van de winkelketen veilig te stellen. Dat zei FNV-bestuurder Twan van Lieshout woensdag na afloop van een overleg met de directie van het winkelbedrijf.

Lees ookBlokker gesloopt door ActionBlokker gaat over lijken

"Daarom willen we verder onderhandelen over een sociaal plan'', zei Van Lieshout. Blokker maakte vorige week maandag bekend 440 werknemers te willen ontslaan, 6 procent van het personeelsbestand.

Op de omvang van de banenreductie wil FNV zich nog niet vastleggen. "Die staat voor ons nog ter discussie omdat wij vinden dat Blokker te veel snijdt in vaste verkoopmedewerkers.''

Kleine contractenDe vakbonden maken zich grote zorgen over de flexibilisering van de werktijden die Blokker wil doorvoeren. Zij vrezen dat werknemers "kleine contracten'' krijgen waar nauwelijks van valt te leven.

Detailhandel"Als FNV vinden we dat je moet kunnen rondkomen van je baan in de detailhandel. Bovendien vinden wij dat vaste verkoopmedewerkers van essentieel belang zijn voor de dienstverlening aan klanten en daarmee voor de toekomst van Blokker'', aldus Van Lieshout.

De bonden wachten nieuwe voorstellen van Blokker af. "Naar aanleiding daarvan beslissen we hoe we verdergaan'', aldus de FNV-bestuurder.