Nieuws Actueel

Initiatiefnemers Foodfestival halen ondernemers naar Hengelo

Van onze redactie 17 augustus 2015

Stoer Voer Festival 2 Frans Nikkels

Het initiatief werd genomen door Hengeloërs Jarno Bruggeman en Erik Wooldrik, die hun plaatsgenoten kennis willen laten maken met eerlijke, duurzame en innovatieve eetconcepten. "De mensen hier zijn denk ik allemaal, net als wij, liefhebbers van lekker eten en drinken", zegt Bruggeman, in het dagelijkse leven horecamanager in Dierenpark Emmen.TerreinHet kostte hem en Wooldrik niet veel moeite om ondernemers, veelal afkomstig uit de grote steden in het westen van het land, over te halen naar Hengelo te komen. Ze hebben inspraak in hoe zij hun waren aan de man willen brengen. Staangeld betalen ze om de facilitaire kosten van de organisatie te dekken zoals water en verlichting, EHBO, sanitair en beveiliging. Lokale ondernemers hielpen mee bij de opbouw van het terrein of leverden drukwerk. IJssalon Van der Poel had op het terrein een eigen verkooppunt.Perfect"Alles verloopt eigenlijk perfect", zegt Bruggeman. "We hebben de buren op tijd geïnformeerd over wat hier ging gebeuren. De samenwerking met de gemeente is top." Volgend jaar hoopt de organisatie op een nog iets groter evenement. "Eerst nog wat groeien, pas daarna kunnen we denken aan verdienen."Genieten van eten en ontspannen, daar draait het om bij het festival dat zich komende jaren mag bewijzen als een goede aanvulling op de evenementenkalender.

Ondernemers op het Foodfestival. Foto: Frans Nikkels