Nieuws Actueel

Inkomsten luxemerk Richemont geremd door coronabeperkingen China

De omzet van het Zwitserse luxemerk Richemont, onder meer bekend van zijn Cartier-horloges en -juwelen, heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar geleden onder de strenge coronabeperkingen in China. De omzet steeg weliswaar, maar de inkomsten bleven achter bij de verwachtingen van analisten.

ANP 18 januari 2023

De totale inkomsten van Richemont in de maanden oktober tot en met december bedroegen 5,4 miljard euro, een groei van 5 procent op jaarbasis. Analisten hadden echter verwacht dat de omzet van het beursgenoteerde bedrijf met 8 procent zou stijgen tot zo’n 5,7 miljard euro. Vorig jaar rapporteerde Richemont nog de snelste omzetgroei in tien jaar, tijdens het vakantieseizoen.

Volgens het luxebedrijf steeg de omzet in vrijwel alle regio’s, behalve in Azië. Dat zou komen door de tegenslagen in China, als gevolg van de strenge coronamaatregelen. Het loslaten van die maatregelen leidde tot een golf aan nieuwe besmettingen in China. Maar er kwam ook een einde aan de beperkingen op reizen en detailhandel. Veel luxebedrijven kunnen zich daardoor nu voorbereiden op de inkopen voor Chinees Nieuwjaar op 22 januari.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws