Nieuws Actueel

Innovaties testen tijdens festivals

Van onze redactie 28 december 2015

Oeral Vlieland Innofest Noordelijke provincies

Komend jaar kan het publiek, tijdens grote culturele festivals in Noord-Nederland, kennis maken met innovatieve toepassingen van samenwerkende noordelijke bedrijven uit vele sectoren, meldt Dagblad van het Noorden.

Bij Eurosonic Noorderslag in Groningen start 14 januari het project Innofest. Daarna volgen de festivals Into The Great Wide Open (Vlieland), Welcome to the Village (Leeuwarden), Oerol (Terschelling), Noorderzon en Paradigm (Groningen), Festivalderaa (Schipborg) en het TT Festival (Assen).

SamenwerkingenOp de festivals zullen hightech noordelijke bedrijven allerhande vernieuwingen uitproberen. Daarbij moet niet alleen gedacht worden aan elektronische uitvindingen. Ook kan het publiek kennis maken met nieuwe snacks en drankjes, of innovatief sanitair.

VoorbeeldDe reden waarom er is gekozen voor de mix van de verschillende festivals, is bijvoorbeeld; een Friese innovatie om geluidsoverlast van festivals tegen te gaan, kan niet getest worden op Oerol, waar nauwelijks geluidsoverlast is, maar veel eerder bij het Asser TT Festival.

ProjectHet project wordt gedragen door de drie noordelijke provincies en de noordelijke grote steden Leeuwarden, Assen, Emmen en Groningen.

InnofestInnofest heeft totaal 104 partijen aan zich gebonden en staat nog open voor meer bedrijven die zich willen aansluiten. Deelnemers zijn bijvoorbeeld Omrin, foodbasics, Van Vuren en kleinere start-ups, maar ook het ministerie van Infrastructuur en Milieu staat op de lijst.

In het totaal worden ten minste 40 innovaties op het publiek losgelaten op de acht verschillende festivals.