Nieuws Actueel

Inspiratie kwam, zag en overwon

Bram de Vrind 2 mei 2014

Het was veni, vidi, vici deze week voor het inspirerende blog 'Verras, verander en verover' van René Boender. Zijn punt aan de horizon mag dankzij een buslading vol clicks prijken met de titel 'meest gelezen blog' van de voorbije week op DeOndernemer.nl. Hieronder de volledige blog top-5.

1. René Boender - Verras, verander en verover

Stop met het lezen van de krant, van al die berichten word je niet vrolijker. Maar maak je druk over en vooral in je eigen omgeving waar jij wél de touwtjes in handen hebt. Ga met nieuwe energie de strijd aan. Verras, verander en verover.

2. Jakolien Sok - Eens maar nooit meer

Een bijzonder staaltje ondernemerschap. Op zoek naar een Grieks restaurant met dito ambiance kwamen we uit op een mooie restaurantsite. De man van de reservering was net zo hartelijk als in het echt. De omslag kwam toen de zoon onze tafel overnam. Eens maar nooit meer.

3. Arjaen Smits - Bah... Geld!

In mijn laatste training werd hij weer genoemd en dit keer kwam hij zelfs als eerste naar boven. Ik heb het over het wonderlijke verschijnsel wat ik het best kan omschrijven als een soort geld-verdien-schaamte!

4. Richard S.T. de Vries - Telefoonangst leidt tot uitstelgedrag

Bellen naar onbekende klanten roept bij heel veel mensen angst op. Het gevolg is uitstelgedrag. Dat is jammer, want commerciële kansen blijven liggen. In deze blog lees je meer over telefoonangst en hoe je deze angst gaat overwinnen.

5. Fiona Voet - We worden wereldkampioen

Iedereen heeft vooroordelen. Ook als ondernemer heb je ermee te maken. Voor Thamani Fashion ben ik drie maanden in Tanzania om de productie van onze kleding op de rit te krijgen. En ook mij blijven de vooroordelen niet bespaard.