Nieuws Actueel

Instagram: Disneyland meest gefotografeerd

Van onze redactie 8 december 2014

Instagram (inmiddels meer dan 150 miljoen gebruikers, die gemiddeld 60 miljoen foto's per dag op de app zetten) maakt op basis van alle foto's waarbij een locatie is aangegeven elk jaar een lijst van de meest gefotografeerde plekken ter wereld. Van alle Instagramgebruikers woont 65 procent buiten de VS. Desondanks bezet plekken in de VS dit jaar de eerste 3 plaatsen in de lijst.

Het Siam Paragon is teruggevallen naar de 4de plaats. De trots van Thailand lijkt misschien een vreemde eend in de bijt, maar het is een gigantisch winkelcentrum, waar alle luxe merken vertegenwoordigd zijn en telt een slordige 150 restaurants en cafés, een concertzaal, bioscoopcomplex met 14 zalen en indoor zeeaquarium.

Plaats 5 tot en met 7 zijn voor Europa met achtereenvolgens attractiepark Gorkipark in het centrum van Moskou, museum Louvre in Parijs en het Rode Plein in Moskou. Madison Square Garden en stadion van de Yankees in New York staan op 8 en 9 en hekkensluiter is opnieuw een enorm en luxe winkelcentrum, namelijk de Dubai Mall in de gelijknamige hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.