Nieuws Actueel

Installateur Lammerink vreest ‘dubbele dip’ utiliteitsbouw

Van onze redactie 15 december 2014

De Lammerink Installatiegroep groeide sinds 2011 van 165 naar 200 werknemers en de omzet steeg navenant. Lammerink: „We hebben ondanks de crisis de laatste jaren toch kunnen groeien door het binnenhalen van een aantal grote opdrachten. Dit jaar komen we uit op 32 miljoen euro, 5 procent hoger dan vorig jaar.”

Sterke positie in universitaire wereld

Zo deed Lammerink Installatiegroep in de achterliggende jaren het installatiewerk bij enkele nieuwe vestigingen van Van der Valk. De vestiging Veenendaal is net opgeleverd en ook bij de nieuwbouw van Van der Valk in Enschede doet Lammerink het installatiewerk. Bovendien heeft het bedrijf een sterke positie verworven bij universiteiten. „Dat is in 2010 begonnen met een grote opdracht bij de Rijksuniversiteit Groningen”, zegt Lammerink. „We hebben sinds 2007 in Groningen een vestiging waar 35 mensen werken. Doordat we die complexe klus in Groningen goed hebben gedaan, hebben we vorig jaar een heel grote opdracht van de Vrije Universiteit in Amsterdam gekregen. Die VU-opdracht was zelfs de grootste in onze historie. In het verlengde daarvan doen we nu weer een uitdagende opdracht aan de Universiteit Wageningen. Dan hebben we het over 12 miljoen euro, een derde van onze jaaromzet. Alle dagen gaan er 40 man uit Twente naar Wageningen.”

Kijken op de Duitse markt

Maar in juli volgend jaar is het werk in Wageningen gedaan en moeten er weer nieuwe opdrachten zijn om de monteurs aan het werk te houden. „Ja, daar ben ik nu best een beetje nerveus over”, bekent Lammerink. „Maar het is nog altijd goed gekomen. We zijn nu ook in Duitsland aan het kijken. Dat hadden we eerst in de koelkast gezet, maar pakken we nu toch maar weer op.”

Foto: Erik Lammerink, eigenaar van Lammerink Installatiegroep. (Charel van Tendeloo)