Nieuws Actueel

Intel verlaagt omzetverwachting

Van onze redactie 12 maart 2015

Image 4804800

Volgens Intel zal de omzet dit kwartaal uitkomen op circa 12,8 miljard dollar (12 miljard euro), met een plus of min van 300 miljoen dollar. Eerder had het bedrijf een omzetprognose afgegeven van 13,7 miljard dollar, met een plus of min van 500 miljoen dollar. Intel gaf aan dat de lagere verwachting samenhangt met een sterker dan verwachte zwakte op de pc-markt voor met name zakelijk gebruik.

Nieuwe vooruitzichten Intel zei verder dat de verwachtingen voor de winstmarge en de uitgaven voor onderzoek, ontwikkeling en overnames onveranderd blijven, maar dat alle andere prognoses zijn ingetrokken. Bij de bekendmaking van de eerstekwartaalcijfers op 14 april komt het bedrijf met nieuwe vooruitzichten naar buiten.

Op de beurs in Amsterdam kwam chipmachinefabrikant ASML onder druk te staan door het omzetalarm van Intel. Het aandeel verloor donderdagmiddag tot 1,5 procent. Intel is een belangrijke klant van ASML en wordt vanwege zijn omvang als een belangrijke barometer voor de wereldwijde chipindustrie gezien.