Nieuws Actueel

Inter Scaldes blijft lekker nummer een

Lotte Grimberg 27 oktober 2014

Restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen is wederom het beste restaurant van Nederland. Het etablissement van kok Jannis Brevet staat net als vorig jaar op de eerste plaats van restaurantgids Lekker. De ranglijst is maandag bekendgemaakt. Inter Scaldes (Tussen de Scheldes) heeft twee Michelinsterren.

Inter Scaldes (Tussen de Scheldes) heeft twee Michelinsterren. Volgens de Lekker "probeert Jannis Brevet nooit aandacht te trekken met glamour of rumoerig vertoon'' en is hij ,,gewoon de nuchtere vakman die maar één podium kent: zijn keuken''.

OmhooggegaanRestaurant De Leest in Vaassen is gestegen van plek drie naar twee. De Librije in Zwolle is omhooggegaan van vier naar drie. Boreas in Heeze is juist gezakt van twee naar vier. De Zwethheul in Schipluiden staat net als vorig jaar op de vijfde plaats.

KloosterbibliotheekDe Librije verhuist in januari van een voormalige kloosterbibliotheek naar een oude gevangenis. Daar zit nu het restaurant Librije's Zusje. Dat verhuist naar Amsterdam. Die vestiging komt op de 50e plek binnen op de ranglijst.

FormuleIn de top 10 staan verder De Lindenhof in Giethoorn (van 8 naar 6), FG Restaurant in Rotterdam (blijft staan op 7), Da Vinci in Maasbracht (van 6 naar 8), La Rive in Amsterdam (opnieuw op 9) en Pure C in Cadzand (wederom 10e). Beluga in Maastricht staat 11e. Het restaurant was vorig jaar op de 99e plek 'geparkeerd', omdat de recensenten wilden afwachten hoe de nieuwe formule zou uitpakken.

De Lekker 500 wordt gepubliceerd door de Groningse uitgever Pijper Media. Die nam de titel vorig jaar over van Sanoma.