Nieuws Actueel

'Intercontinental bekijkt Mövenpick'

Van onze redactie 2 augustus 2015

Image 5125784

De plannen van InterContinental, eigenaar van de merken Holiday Inn en Crowne Plaza, volgen nadat het bedrijf onlangs een deal met het Amerikaanse Starwood aan zijn neus voorbij zag gaan. Naar verluidt zouden er tussen de twee ,,premature gesprekken'' zijn geweest, maar vanwege mogelijke mededingingsproblemen kwamen deze nooit echt van de grond.

Een samengaan tussen InterContinental en Starwood, dat bekend is van de Sheraton- en Westinhotels, zou de grootste hoteluitbater ter wereld hebben gecreëerd. Starwood, met een waarde van omgerekend ruim 11 miljard euro, heeft zich naar verluidt nu in de etalage gezet en is een mogelijke prooi voor de Franse hotelgroep Accor of het Amerikaanse Wyndham.

Fusiegolf

Het daarmee gepaard gaande vervolg van de bestaande fusie- en overnamegolf in de hotelsector noopt InterContinental tot stappen. Volgens de Sunday Times zou het bij een deal met zowel Mövenpick als Fairmont gaan om honderden miljoenen dollars. Concrete beslissingen zijn echter nog niet genomen.

De hotels en resorts van Mövenpick zijn eigendom van Mövenpick Holding (opgericht in 1948) en de Kingdom Group en is wereldwijd actief, ook in Nederland. De keten Fairmont, met The Plaza in New York en The Savoy Hotel in Londen, is onderdeel van FRHI Hotels & Resorts. FRHI bestaat verder uit Raffles Hotels International en de keten Swissôtel en werd in juni door zijn eigenaren uit het Midden-Oosten in de etalage gezet.

EPA