Nieuws Actueel

Internationale investeerders kopen Schoenenreus

Van onze redactie 20 februari 2015

"Geen traditionele doorstart", aldus Van Dooren. De voorraad en de bedrijfsmiddelen zijn overgenomen en de komende tijd bekijken de 2 bedrijven hoe het verder moet met het failliete Schoenenreus.

Amerikaans/Brits De 2 bedrijven CA Global Partners en GA Europe zijn half Amerikaans en half Brits. De aankoop van Schoenenreus is de 1e deal van de bedrijven in Nederland, stelt woordvoeder Antoine Linderhof. GA Europe is een investeringsmaatschappij en CA Global Partners is een adviseur in de retail.

Volgens Linderhof gaat hij maandag kennismaken met het personeel van Schoenenreus en wordt vanaf die dag bekeken hoe het verder moet met de winkels."In 1e instantie gaan we de voorraad verkopen en kijken of we een nieuwe collectie kunnen krijgen." Wanneer er meer duidelijkheid komt over de winkels weet Linderhof nog niet.

Inspanningsverplichting Van Dooren verwacht niet dat alle winkels open zullen blijven. In de overeenkomst hebben de partijen aangegeven een inspanningsverplichting te hebben 17 tot 20 van de 121 winkels open te houden.