Nieuws Actueel

Internationale ondernemersschool voor familiebedrijven, bedrijfsleven en branding

Rik Nizet 14 juli 2015

Businessschool 335

De Internationale Business School Wittenborg die in september haar deuren opent in Amsterdam gaat de concurrentie aan met de bestaande opleidingen. De Bachelor Internationale Bedrijfskunde, IBA in Entrepreneurship & Small Business, is het kwalitatief hoogstaande en betaalbare alternatief voor reeds bestaande particuliere Business Schools in Nederland. Het accent van het IBA-programma ligt op ondernemerschap met minors voor Familiebedrijven, Ondernemerschap in het Bedrijfsleven en Sales & Branding. De verwachting is dat de opleiding eind 2018 300 studenten telt.

"In de vele jaren dat ik al meedraai in het onderwijs heb ik mij altijd wel verbaasd waarom er niet slimmer wordt samengewerkt en meer gebruik wordt gemaakt van online onderwijs en daarvoor geschikte nieuwe technologieën", vertelt initiatiefnemer Timo Timmerman van de Internationale Business School Wittenborg.

Nederlandse studentenTimmerman voormalig oprichter en eigenaar van New Business School Amsterdam en tot voor kort directeur Nyenrode NBS verwacht met de nieuwe ondernemersschool ook veel Nederlandse studenten te trekken. "Door het internationale karakter van de opleiding en de diversiteit van de studenten- en docentenpopulatie is de volledig Engelstalige opleiding ook bijzonder aantrekkelijk voor Nederlandse studenten die ondernemer willen worden of een internationale carriere ambiëren. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan er op zes momenten in het jaar met de opleiding gestart worden."

University of Applied SciencesWittenborg is een University of Applied Sciences en een van de meest internationaal georiënteerde instituten voor hoger onderwijs in Nederland. Het Amsterdamse groeiscenario past in de actieve benadering van Wittenborg sinds de oprichting in 1987.

The Student HotelDe studenten worden gehuisvest in The Student Hotel, dat deze zomer haar tweede Amsterdamse vestiging in de Parool-toren opent.