Nieuws Actueel

Inventi in Neede vreest voor toekomst door mogelijke uitbesteding Nedap

Van onze redactie 2 april 2015

Ruben Wegman NEDAP Eric Brinkhorst

Bij dochterbedrijf Inventi in Neede wordt relatief eenvoudig productiewerk gedaan, zoals de assemblage van detectiepoortjes. Circa 40 procent van de Inventi- werknemers is gedetacheerd door de sociale werkvoorziening Hameland, de andere 60 procent bestaat uit uitzendkrachten.

UitzendkrachtenNedap-topman Ruben Wegman geeft aan dat de studie naar uitbesteden niet los kan worden gezien van de nieuwe Wet werk en zekerheid, die het voor werkgevers minder aantrekkelijk maakt om uitzendkrachten in te huren. Uitzendkrachten moet volgens die wet bijvoorbeeld sneller in vaste dienst worden genomen. Wegman: „Het wordt door die nieuwe wet moeilijker voor ons om een flexibele schil aan te houden voor ons productiewerk. Het aantal opdrachten varieert zodanig dat we dat wel willen. Productie kun je als bedrijf niet slimmer doen, is een spel van schaalgrootte: wie twee keer zo groot, is kan twee keer goedkoper inkopen.”

Wegman benadrukt dat het nog lang niet zeker is dat Inventi inkrimpt of sluit. „Uitbesteden heeft ook nadelen en onze ervaringen er mee waren in het verleden niet altijd even positief.”

Foto: Nedap-topman Ruben Wegman (Eric Brinkhorst)