Nieuws Actueel

Inzittendenverzekering dekt ook omzetderving voor ZZP’ers

Rik Nizet 22 mei 2014

Je moet er als ZZP’er niet aan denken. Door een verkeersongeluk je werk niet meer uit kunnen voeren. Hoe ben je dan nog verzekerd van inkomsten? Wat niet veel mensen weten is dat je omzetderving door een verkeersongeval kan dekken met je autoverzekering. Ga je je auto verzekeren? Dan is het aan te raden om ook een inzittendenverzekering te nemen.

Inzittendenverzekering ook voor bestuurderVaak wordt gedacht dat een inzittendenverzekering een verzekering voor passagiers is. Dat is niet direct iets waar een ZZP’er behoefte aan heeft. Die maakt immers vooral veel zakelijke kilometers in zijn eentje. Maar een inzittendenverzekering geldt ook voor de bestuurder en juist voor de bestuurder kan een inzittendenverzekering zeer belangrijk zijn.

Wat dekt een inzittendenverzekering?Met een inzittendenverzekering zijn naast de auto ook de passagiers en de bestuurder verzekerd tegen schade. Dit kan schade zijn aan persoonlijke eigendommen, maar ook letselschade waarvoor de ziektekostenverzekering tekort schiet. En dus ook eventuele omzetderving is gedekt door deze verzekering. Voorwaarde is wel dat het slachtoffer niet door een andere verzekering hiervoor gedekt is. De gedekte schade is bij de meeste verzekeraars zo rond de miljoen euro, verdeeld over alle inzittenden. Bij sommige verzekeraars zijn jij en je gezinsleden zelfs gedekt als jullie in de auto van iemand anders zitten.

Voor een klein bedrag zorgeloos de weg opHet is voor een ZZP’er natuurlijk sowieso verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Je wilt immers ook gedekt zijn als je door een andere oorzaak dan een verkeersongeval je werk niet meer kunt doen. Maar een is een mooie extra veiligheid die je inbouwt voor als die arbeidsongeschiktheidsverzekering niet toereikend is. En voor het geld hoef je het niet te laten, een inzittendenverzekering kost meestal maar een paar euro. Geen geld om zorgeloos de weg op te kunnen. Meer weten? Op de site van de consumentenbond lees je meer over de inzittendenverzekering.