Nieuws Actueel

iPub: Bier bestellen met je iPad

Bram de Vrind 15 oktober 2014

Dankzij een lumineus idee van een Britse kroegeigenaar hoeven cafégangers niet langer een eeuwigheid te wachten op hun drankje. Bezoekers van de pub bestellen hun drankje eenvoudig met een iPad. Vervolgens kunnen ze hun biertje zelf tappen.

De zogeheten iPub in Wales is de eerste van Groot-Brittannië, meldt The Daily Mirror. Klanten moeten eerst aan de bar een speciale kaart kopen, voordat ze de iPad kunnen gebruiken. Na een bestelling kunnen klanten de kaart onder een sensor naast een tap houden, waarna het glas wordt gevuld.

Andere bestellingen kunnen ook gewoon worden geplaatst via de iPads, die vast zitten aan de tafels. Binnen twee minuten worden de drankjes en hapjes door het personeel bij de klant gebracht, aldus eigenaar Mark Lingwood.

Hij stopte ruim 25.000 euro in zijn iPub. Lingwood: "Het is iets waar ik al lang over nadenk. Het idee spreekt me aan: waarom wachten aan de bar, terwijl je aan je tafel kunt bestellen via een iPad?"Het personeel kan van een afstand zien hoeveel een klant heeft gedronken en controleren of de consumptie uit de hand loopt.