Nieuws Actueel

Israël investeert miljarden in uitbreiding spoornetwerk

Israël gaat 100 miljard sjekel, omgerekend 24,5 miljard euro, investeren in uitbreiding van het spoornetwerk. Dat maakte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag bekend. Het geld zal worden gebruikt voor de aanleg van treinsporen van Tel Aviv naar gebieden verder van het centrum van het land.

ANP 30 juli 2023

ANP300723083 1

Volgens Netanyahu kan in de toekomst ook een spoorlijn worden aangelegd tussen Israël en Saudi-Arabië. Afgelopen week waren Amerikaanse functionarissen nog op bezoek in Saudi-Arabië om te proberen de relaties tussen beide landen te verbeteren. Nu hebben Israël en Saudi-Arabië formeel geen diplomatieke banden.

De uitbreidingsplannen hebben de naam "Eén Israël Project" en moeten helpen om de reistijden met de trein naar de belangrijkste zaken- en overheidscentra van het land te verlagen naar 2 uur of minder, aldus Netanyahu.

In de toekomst zou er dan ook een hogesnelheidslijn moeten komen vanaf de Middellandse Zeekust naar Eilat in het uiterste zuiden van Israël. Die lijn zou dan later moeten worden doorgetrokken naar het Arabische Schiereiland en Saudi-Arabië.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws