Nieuws Actueel

Italië wil betere voorstellen voor luchtvaartmaatschappij Ita

Italië wil dat geïnteresseerden voor de overname van luchtvaartmaatschappij Ita Airways met betere voorstellen komen. De regering in Rome vindt de biedingen die er nu liggen onvoldoende, liet minister van Economische Zaken Daniele Franco donderdag weten. Ze voldoen niet aan de doelen van Rome voor de privatisering van Ita.

ANP 4 augustus 2022

ANP040822211 1

Ita Airways is de opvolger van het failliete Alitalia. Die maatschappij werd door de Italiaanse staat overeind gehouden om vervolgens onder de nieuwe naam een doorstart te maken.

Een van de biedingen op Ita komt van een consortium waar onder meer Air France-KLM deel van uitmaakt. Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern bundelde de krachten met partner Delta Air Lines en investeringsfonds Certares. Die groep krijgt concurrentie van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Die trekt samen op met MSC, een bedrijf dat zowel containervervoer biedt als cruiseschepen uitbaat.

Demissionair premier Mario Draghi heeft gezegd dat hij de verkoop van Ita nog wil afronden. Draghi heeft het ontslag van zijn regering aangeboden, maar blijft aan als regeringsleider totdat er een nieuwe regering is. Volgende maand worden er verkiezingen gehouden in Italië.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws