Nieuws Actueel

Italiaans restaurant Markanti in Hengelo mag 'naar beneden'

Van onze redactie 29 oktober 2015

Pizza Carloter Ellen

Het college volgt het advies van de commissie voor de bezwaarschriften, die tot de conclusie kwam dat er terecht een omgevingsvergunning is afgegeven voor de verhuizing van het Italiaans restaurant. De bezwarencommissie en het college hebben geen problemen met de verplaatsing. Zo past het plan van Markanti-eigenaar Aslan Katalanc in de horecavisie. En het feit dat de twee leegstaande panden 5 en 7 worden ingevuld, heeft een positieve invloed op de sfeer. Ook kunnen er nog wel meer ‘maaltijdverstrekkers’ bij in de binnenstad, ‘vooral in het midden- en hogere segment, gericht op de oudere consument’. En dat is het geval met Markanti, dat op een breed publiek mikt.

PlannenAslan Katalanc die Markanti inmiddels zestien jaar runt, heeft flinke plannen: de twee panden worden ingrijpend verbouwd, zowel binnen als buiten. Hij heeft verschillende redenen voor de verhuizing. Zoals het rookverbod: op de huidige bovenverdieping is geen ruimte voor rokers. „Bovendien is 95 procent van mijn bezoekers vaste klant. Passanten vinden ons hier niet. Ik wil de zaak meer in zicht brengen.”

In de nieuwe situatie is die zichtbaarheid er. De twee panden bieden ook genoeg ruimte: 500 vierkante meter over de twee etages, met tweehonderd stoelen. Katalanc: „Met een terras van 75 vierkante meter erbij, een biertuintje aan de achterkant en een dakterras.”

Foto: Carlo ter Ellen