Nieuws Actueel

Italiaanse voetbalfans houden zich rustig

Van onze redactie 26 februari 2015

De Italiaanse supporters die aankomen op het Centraal Station van Rotterdam worden doorverwezen naar het horecagebied, om vervolgens met pendelbussen naar het stadion vervoerd te worden. Op het station Rotterdam Centraal is het eveneens rustig. Groepjes AS Roma-fans hangen er rond. Ook enkele Feyenoord-supporters staan bij het station. Ze laten elkaar met rust.

In Amsterdam is de sfeer ook gemoedelijk. De politie en ME zijn wel massaal op de been in de toeristische gebieden in het centrum en voor en in het Centraal Station. Van daar vertrekt om 17.15 uur een speciale supporterstrein richting De Kuip.

Noodbevel 83 fans van de harde kern van AS Roma wilden, nadat ze op Schiphol waren geland, richting binnenstad. Zij zijn echter van de snelweg gehaald. Burgemeester Eberhard van der Laan vaardigde een noodbevel uit. De veiligheid van de fans en de mensen om hen heen kon niet worden gewaarborgd. Tot kort voor het begin van de wedstrijd blijven de supporters op het bureau. Daarna mogen ze alsnog het stadion in.

Tegen half vijf verzamelden zich steeds meer Italianen, sommigen met AS Roma-sjaaltjes in hun jas weggestopt, bij het station. Ze hangen een beetje rond, sommigen maken een praatje met de politie en enkelen pakken alvast een reguliere trein richting Rotterdam.