Nieuws Actueel

iWorkspace in bieb Oldenzaal helpt bij uitwerken van ‘goede ideeën’

Van onze redactie 12 mei 2015

Boeken thinkstock 1

De iWorkspace richt zich op goede denkers met mooie ideeën. Er zijn genoeg mensen die rondlopen met een prachtig idee voor de lokale gemeenschap, bijvoorbeeld op het gebied van zorg, welzijn, wonen, duurzaamheid en cultuur. Maar het ten uitvoer brengen van zo’n idee is vaak een groot probleem. Vooral de financiering is een veel voorkomend knelpunt.

WerkplaatsDe iWorkspace is elke maandag van 18.30 tot 19.30 uur geopend. Om het initiatief tot een succes te maken is iWorkspace permanent op zoek naar enerzijds mensen met goede ideeën en anderzijds mensen die iets willen betekenen voor de realisatie daarvan. De eerste groep wordt in deze ‘werkplaats’ door de tweede groep ondersteund bij de uitwerking van hun idee. Ze worden in contact gebracht met een netwerk van deskundigen, betrokken organisaties en studenten van de Saxion Hogeschool.

NetwerkVolgens Benno Strengers van de bibliotheek is het niet verrassend dat iWorkspace is gevestigd in de bieb: „De bibliotheek is een ontmoetingsplek bij uitstek. Daar vind je kennis. In boeken, maar juist ook bij mensen die je hier ontmoet. Door je netwerk te vergroten en kennis te delen kunnen er mooie dingen ontstaan. En dat ondersteunen wij graag.”

Tijdens de feestelijke opening wordt een workshop fondswerving verzorgd door Steffen de Wolff (VSB-fonds) en een workshop crowdfunding door Micha van de Water (MoveyourCrowd).