Nieuws Actueel

Jaar lang gratis huisvesting voor startups in Enschede

Van onze redactie 27 april 2015

Niemeijer FN 1

Vier jaar geleden betrok Edward Niemeijer (34) met zijn crossmediale marketing- en communicatiebureau LimeSquare het kantoor aan de Ripperdastraat 1 in Enschede, pal aan de rotonde bij het voormalige Dish-hotel.

Te kleinEr werkten toen zeven mensen bij het in 2006 door Niemeijer opgerichte LimeSquare. Maar inmiddels is het aantal werknemers gestegen tot 16. „We zaten als haring in de ton, het kantoor was gewoon te klein geworden”, zegt Edward Niemeijer.

Gratis„Daarom zijn we op zoek gegaan naar een ander kantoor. Dat hebben we gevonden, maar het huurcontract voor het kantoor aan de Ripperdastraat loopt nog door tot volgend jaar april. Tot die tijd moeten we huur betalen. De kans dat we voor zo’n korte periode een huurder vinden is klein, daarom heb ik er voor gekozen het kantoor een jaar lang gratis ter beschikking te stellen aan startende ondernemers. Ze hoeven alleen de energiekosten te betalen.”

PresenterenStartups die in aanmerking wil komen, kunnen pitchen Er zijn in totaal veertien werkplekken in het kantoor aan de Ripperdastraat. Niemeijer: „Startende ondernemers in de techniek en communicatiesector die er graag een jaar lang in willen, kunnen aanstaande woensdag 29 april en donderdag 30 april tussen zeven en negen uur ‘s avonds hun businessplan presenteren. De starters wier plan wij het beste vinden, krijgen hier een gratis werkplek.

NaamsbekendheidEr zijn verder geen voorwaarden aan verbonden, ze hoeven geen klant bij ons te worden ofzo. Door zijn ligging, er passeren dagelijks duizenden automobilisten en fietsers, heeft het kantoor ons veel naamsbekendheid opgeleverd. Daar kunnen de nieuwe gebruikers ook hun voordeel mee doen. ” Niemeijer is per 1 april met met LimeSquare verhuisd naar de even verderop, op de hoek van de Tromplaan en Ripperdastraat gelegen monumentale kantoorvilla De Groote Schuur.

Online en offlineHier huurt hij de volledige begane grond en eerste etage, in totaal 450 vierkante meter. LimeSquare werkt voor regionale klanten als Vredestein en de gemeente Enschede en landelijke accounts als Undutchables (werving en selectie) en Fischer (schroeven en pluggen). Het bedrijf is gespecialiseerd in activatiecampagnes en en (internet)marketing. Zowel online als offline. Niemeijer: „Onze omzet tussen internet en offline is 50/50 verdeeld, het houdt elkaar mooi in evenwicht.”

Startups die willen pitchen kunnen mailen naar de officemanager: marjolein@limesquare.nl

Op de foto: Edward Niemeijer | Fotograaf: Frans Nikkels