Nieuws Actueel

Jaarsalaris Center Parcs-baas: 1 miljard

Bram de Vrind 18 maart 2015

De grens van 1 miljard dollar als jaarinkomen is doorbroken. Topman Stephen Schwarzman van private equitybedrijf Blackstone heeft dit topsalaris als eerste geïncasseerd. Blackstone bezit in Nederland onder andere vakantieparkenketen Center Parcs.

Dat melden verschillende media. Schwarzman was al multimiljardair. Forbes schat zijn vermogen op 12,1 miljard dollar. Vorig jaar verdiende de 68-jarige die in een appartement in New York van $37 miljoen woont 690 miljoen dollar.

Steve JobsDaarmee brak hij het record van Steve Jobs, de inmiddels overleden Apple CEO. Jobs kreeg zijn beloning echter in aandelen, Schwarzman incasseert in cash.

80 bedrijvenSchwarzman heeft zijn geld verdiend met beleggingen in tachtig bedrijven. Die presteerden afgelopen maanden bovengemiddeld op de beurs, bovendien pakte Blackstone forse premies bij de verkoop van bedrijven.

V&DSchwarzman staat met het hoge geldbedrag eenzaam aan de top. Henry Kravis en George Roberts van KKR, oud-eigenaar van de noodlijdende warenhuisketen V&D, kregen vorig jaar samen $448 mln uitgekeerd, aldus de Wall Street Journal.