Nieuws Actueel

Jacht Belastingdienst op Armin van Buuren

Bram de Vrind 21 mei 2014

Het is niet alleen maar feest met de carrière van top-dj Armin van Buuren. Hij is verzeild geraakt in een conflict met de Belastingdienst.

De dj wacht mogelijk nog een naheffing van de fiscus over de jaren 2004 tot en met 2010, meldt Quote. Het zakenblad basseert zich op het laatste jaarverslag van de bv van Van Buuren. Die had in 2013 nog een bezwaarschrift lopen tegen een aanslagover deze periode.

GagesHet conflict draait om buitenlandse belastingen. De dj beklaagde zich daar al eerder over: "Ik betaal dubbel belasting, want het belastingverdrag tussen Nederland en de VS voorziet niet in gages die dj’s krijgen."

Ik weet er niks vanVan Buuren is volgens Quote nu net één van de dj's die alles juist keurig in Nederland heeft geregeld, in plaats van met constructies in het buitenland te werken. "Ik weet daar niks van’, zei Van Buuren toen hij door Quote werd geconfronteerd met het conflict. "Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er nog dingen geregeld moesten worden in het buitenland, maar inmiddels is dat allemaal geregeld."