Nieuws Actueel

Jacketz: 'Simpel, kwalitatief en oer-Hollands'

Lotte Grimberg 30 juli 2014

Gepofte aardappel gevuld met chili con carne en spekjes als lunch. Dankzij een enorm succesvolle crowdfunding, die maar liefst 122.000 euro opleverde, kan je binnenkort ook in Amsterdam je eigen gepofte aardappel samenstellen bij Jacketz. Voor het jonge bedrijf wordt dit de tweede vestiging. "Het is een echte ambacht van A tot Z", vertelt Pascal ter Beeke tegen deOndernemer.nl.

122.000 euro ophalen met crowdfunding, wat is het geheim? "Het grootste geheim is dat we al één vestiging in Leiden hebben. Hierdoor is ons unieke concept al bij een groot aantal mensen bekend. Het merendeel van onze bezoekers is enthousiast en gelooft in het uitbreiden van Jacketz. Daarnaast hebben we een campagnefilmpje laten maken door X ingredient, waardoor mensen, die nog onbekend zijn met het concept, zich er een beeld van kunnen vormen. Het concept wordt denk ik als succesvol ervaren, omdat het gaat om snel, simpel, kwalitatief en oer-Hollands eten."

Maar waar is de Hollandse vulling?"We gebruiken de oer-Hollandse aardappel van maar liefst 450 gram per stuk als basis voor alle gerechten. Het is de vervanger van de standaard panini of bagel. De vulling hoeft door de goede Hollandse basis daarom niet meer van Nederlandse afkomst te zijn. Het gaat ons er vooral om, dat iedereen iets bij ons kan komen eten. Van vegetariërs tot mensen met een glutenallergie en van veganisten tot mensen met grote trek."

'Biologisch indien mogelijk', dus eigenlijk eet je een aardappel met plofkip? "Deze lijfspreuk heeft vooral te maken met de afstand tot de biologische producten. Is het mogelijk om de producten die we nodig hebben biologisch in Nederland of omstreken te verkrijgen, dan kiezen we voor biologisch. Zo is onder andere de appelsap, het vlees, de kippendijtjes en binnenkort ook het bier biologisch bij ons te verkrijgen. Het probleem met biologisch is, dat dit gelijk terug te zien is in de prijs. Om de prijs toch onder een tientje te houden, moeten we dus ook enkele producten niet biologisch kopen. Maar dit neemt niet weg dat we alleen maar eerlijke producten hebben.”