Nieuws Actueel

Jaguar lanceert verrassend speeltje

Rik Nizet 12 januari 2015

Autofabrikant Jaguar presenteert binnenkort zijn eerste semiterreinwagen (SUV). Dat meldden Britse media zondag op basis van bronnen rond de autofabrikant.

Jaguar zou het opgeblazen model, dat de chauffeur een hoge positie biedt zonder de omvang van een echte terreinwagen, op de autoshow van Detroit willen presenteren. De 'crossover' zou volgend jaar op de markt worden gebracht. De productie is naar verwachting goed voor 1300 banen in de Britse fabriek in Solihull.

Tata MotorsJaguar is onderdeel van Jaguar Land Rover, dat eigendom is van het Indiase Tata Motors. Met de SUV zou het merk uit de schaduw moten treden van het meer succesvolle Land Rover.

De verkopen van zogeheten 'medium premium SUV's' zijn volgens brancheorganisatie IHS Automotive de afgelopen vijf jaar verdrievoudigd. De organisatie verwacht dat die verkopen tot 2020 nog eens met 30 procent groeien, naar 1,9 miljoen per jaar.

In Detroit worden meer nieuwe SUV's verwacht, onder meer van Mercedes. Ook exclusieve fabrikanten als Rolls Royce en Bentley werken aan dergelijke modellen.