Nieuws Actueel

Jamai domineert de zaterdagavond op tv

Van onze redactie 18 april 2015

Image 4860711

Hij zit goed in zijn vel. Sterker nog, hij straalt. Jamai Loman besloot 2 jaar geleden alleen nog maar te doen wat hij leuk vindt. Resultaat: een overvolle agenda, met de ene nieuwe klus na de andere. Naast zijn theatertour met de heren van De grote improvisatietour, krijgt hij een rol in Weet ik veel, gepresenteerd door Linda de Mol. Waar De Mol test hoe het is gesteld met de kennis van 300 studenten én 3 bekende Nederlanders, bespreekt Jamai tijdens de uitzending de statistieken van de app-spelers thuis. "Zo bekijk ik welke provincie het beste scoort en of de mannen of vrouwen beter zijn. En ik maak een live-verbinding met de thuisspelers die ook in de prijzen kunnen vallen."

Echt waar?! Later zaterdagavond maakt hij, als opvolger van Jack Spijkerman, zijn debuut als ringmaster in Echt waar?! In dit programma moeten Tijl Beckand en Ruben van der Meer het publiek ervan overtuigen dat hun met verve in beeld gebrachte antwoord op humoristische vragen het juiste is. Alles is geoorloofd, van totaal verzonnen zaken tot de meest bizarre props of kostuums, gemixt met een overdosis overredingskracht van de chaoslievende improvisatiekanonnen. Onder anderen Do, Irene Moors, Nicolette van Dam, Dirk Zeelenberg en Dennis Weening zijn te gast in het opgeleukte decor. Aan Jamai de taak enige orde te houden.

Het programma is enigszins aangepast. "We hebben wekelijks 2 teamcaptains, die elk voor een eigen vak spelen. Dat is nieuw. Verder is het vooral mijn taak het format te bewaken", zegt hij grinnikend. "Zorgen dat de vragen worden gesteld en antwoorden worden gegeven. En dat het niet uit de hand loopt, want Ruben en Tijl gaan gewoon los."

Zaterdag 18 april. Weet ik veel. RTL 4, 20.00 uur. Echt waar?! RTL 4, 21.45 uur.