Nieuws Actueel

Jan de Roos: 'Ik breng ervaringen, geen verkooppraatjes'

Lotte Grimberg 8 december 2014

Blogger Jan de Roos, oprichter van De jongens van Outdoor, is niet meer te stoppen. Hij pakt de ene naar de andere gouden plak en kan zich blogger van het jaar 2014 noemen. "Mijn geheim is dat ik schrijf over mijn ervaringen en geen verkooppraatje probeer te houden", aldus Jan de Roos.

Ongelukkige momenten zijn in jouw blogs niet om aan te slepen. Ben je echt zo'n pechvogel?"Ik beleef gewoon enorm veel, dus dat valt denk ik wel mee. Ik heb al het geluk van de wereld bij elkaar. Ik heb een gezin, een goedlopende zaak en mag elke dag bezig zijn met mijn hobby. Gelukkiger kan je mij niet krijgen."

Passie voor schrijven?"Van oorsprong ben ik helemaal geen schrijver. Ik heb namelijk de opleiding tot sportdocent gevolgd. Natuurlijk leer je hier lekker babbelen, maar deze babbels op papier zetten is toch een heel ander verhaal. Ik vind het leuk om te doen, daarom gaat het ook een stuk makkelijker."

Op welke blog ben je het trotst?"Mijn laatste blog is dan misschien geen goud waard, maar zie ik toch als één van mijn beste blogs. Vooral omdat ik hierin een groot maatschappelijk probleem aankaart, dat bij veel mensen speelt. Ik kreeg enorm veel reacties op deze blog, zowel via mijn mail, twitter en facebook, maar ook persoonlijk. Zo werd ik door een ondernemer uit Amsterdam gebeld naar aanleiding van mijn blog. Ze vond mijn verhaal zo herkenbaar, dat ze telefonisch met mij wat meningen wilde uitwisselen. Ze vond in mij een lotgenoot."

En een tipje van de sluier voor je volgende blog?"Die gaat over diefstal. Het is gewoon de bedoeling dat iedereen met hun poten van andermans spullen afblijft."