Nieuws Actueel

Jan Goorhuis en Albert Post 25 jaar in dienst bij bouwonderneming Oude Wolbers in Borne

Van onze redactie 15 juli 2015

Jan Goorhuislinks en Albert Post Christian van der Meij

Vooral de tweede helft van zijn timmercarrière was bijzonder, zegt Post. Wegens het grote succes van het zogenoemde VarexHuis-concept.

Prefabwoningen Met dat concept begon Oude Wolbers begin jaren negentig met prefabwoningen. In een mum van tijd kwam er steeds meer interesse vanuit andere provincies. Eerst Drenthe en Gelderland, maar al snel mochten Post en zijn collega Jan Goorhuis met het busje naar het westen van het land om prefabwoningen te plaatsen. Alles via mond-tot-mondreclame.

Echte maatjes ,,Ik weet nog dat we Emmen al ver vonden om naar toe te rijden, maar nu rijden we dagelijks door heel Nederland om daar een huis volledig op te leveren'', zegt de jubilerende Post. Met collega Goorhuis vormt Post het zogenoemde VarexHuis-duo. Samen rijden ze alweer zo'n tien jaar dagelijks naar diverse plaatsen in het land om daar een huis te leveren en af te timmeren. "We zijn in die jaren echte maatjes geworden", zegt Goorhuis, die vier jaar eerder al bij Oude Wolbers begon.

Droomhuis Het VarexHuis-concept is gebaseerd op traditionele bouw en moet mensen de mogelijkheid geven met weinig geld hun eigen droomhuis te bouwen. Naast het geraamte van het huis (wanden, vloeren, dak en kozijnen) worden ook de kap, dakgoten, dakkapellen en erkers in de eigen timmerfabriek gefabriceerd. Post timmert alles af, Goorhuis is meewerkend uitvoerder. Voor het gehele bouwtraject van een prefabwoning van VarexHuis - van fundering tot levering - staat zo'n vier maanden.

Nadeel,,Afhankelijk van de opdracht vertrekken we dagelijks met ons busje al om vijf uur 's ochtends vanuit Borne", zegt Post. "Soms zijn we wel tot acht uur 's avonds bezig en komen we pas heel laat thuis. Dat is wel het nadeel van ons werk. In de weekenden zijn we gelukkig nog steeds vrij. Dan hebben we tijd voor onze hobby's en ons gezin."

Het tweetal werkt sinds begin deze eeuw vooral buiten de regio, want daar is de meeste vraag naar prefabwoningen. "We zijn doordeweeks maar zelden in Twente", zegt Post. "Het zijn lange dagen, maar het werk is echt hartstikke leuk om te doen. Elke dag is weer anders."

Foto: Christian van der Meij