Nieuws Actueel

Jan Kees de Jager financieel directeur KPN

Bram de Vrind 21 juli 2014

KPN wil voormalig minister van Financiën Jan Kees de Jager benoemen tot nieuwe financieel topman. Dat maakte het telecombedrijf maandag bekend.

De Jager maakt flinke stap

De Jager treedt op 15 augustus bij KPN in dienst, waarna hij per 1 november de rol van financieel directeur op zich neemt. De formele benoeming zal plaatsvinden na een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die in september wordt gehouden.

ICT-bedrijfDe 45-jarige De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het kabinet-Rutte I. Daarvoor was hij 3 jaar staatssecretaris van Financiën in het laatste kabinet van toenmalig premier Jan Peter Balkenende. Voor en na zijn politieke carrière gaf De Jager leiding aan het ICT-bedrijf dat hij mede heeft opgericht.

BonussenVolgens president-commissaris Jos Streppel was De Jager de beste kandidaat die KPN kon vinden. De ex-minister mag bij het telecombedrijf rekenen op een basissalaris van 625.000 euro per jaar en komt daarnaast in aanmerking voor bonussen.

TelefónicaKPN werkt momenteel aan de verkoop van zijn Duitse dochter E-Plus, aan het Spaanse Telefónica. Als die operatie is afgerond, wil het bedrijf de managementstructuur aanpassen. Daarbij wordt het bestuur uitgebreid met een operationeel en een commercieel directeur. De rol van operationeel directeur zal worden vervuld door Joost Farwerck, die nu als bestuurder verantwoordelijk is voor de Nederlandse activiteiten.

BlokKPN gaat op zoek naar een commercieel directeur. Die rol zal eerst tijdelijk worden vervuld door bestuursvoorzitter Eelco Blok.