Nieuws Actueel

Jan Peter Schmittmann: Zorg aub voor mijn oudste dochter

Rik Nizet 8 april 2014

Oud-bankier Jan Peter Schmittmann (57) zou kort voor zijn dramatische daad een afscheids-smsje hebben verzonden naar een goede vriend. "Zorg alsjeblieft voor mijn oudste dochter", smste Schmittmann nadat hij zijn 57-jarige echtgenote en jongste dochter (22) van het leven beroofde. Dat meldt De Telegraaf.Lees ook:Schmittmann doodde zijn gezinWie was Jan Peter Schmittmann?Mysterie rond gezinsdrama

In het tekstberichtje verwijst de oud-bankier naar zijn oudste dochter, de studente Renée (24), die alleen is achtergebleven door het drama. Zij was als enige niet thuis tijdens het drama. Familieleden vangen haar momenteel op. De familievriend alarmeerde na het sms direct de politie. Agenten die bij de villa aan de Hoog Hoefloo in Laren aankwamen tikten een ruit in om om binnen te komen. De lichamen van de drie gezinsleden werden zaterdagochtend om 10.30 uur in de woning gevonden.

AfscheidsbriefIn de villa lag een afscheidsbrief van Schmittmann waaronder mee uit bleek dat hij kampte met zware depressies. "We wisten dat Jan Peter worstelde met ernstige depressiviteit. Dat het uiteindelijk tot deze gebeurtenissen zou leiden is voor ons nog steeds niet te bevatten. Onze eerste zorg is nu de ondersteuning van de andere dochter van het gezin bij de verwerking van dit onbeschrijflijke verdriet", aldus de nabestaanden.