Nieuws Actueel

Jan Smit: "Twentse zakenwereld moet zich meer profileren"

Van onze redactie 29 juni 2015

Cover

Pareltjes van bedrijvenSmit kreeg vrijdagavond bijval van Inge Zwijnenberg van de Rabobank Noord-West Twente. "Ik zie zo ontzettend veel pareltjes van bedrijven, ik ben altijd weer verbaasd. We moeten samen meer optrekken om die bedrijven ook meer te profileren." Dat Twente inderdaad heel wat te bieden heeft op zakelijk gebied blijkt uit het magazine waarin 43 zakenmannen uit de regio zijn geportretteerd. De verhalen geven een inkijkje in hun zakelijke drijfveren, maar ook de persoon achter de zakenman.

Geen mensen ontslaan Freddy Nijhof, van de Nijhof-Wassink Groep is één van de geportretteerden in het magazine. Een ondernemer met hart voor de zaak, maar vooral ook voor de mensen die voor hem werken. "Ik erger me echt groen en geel als ik weer lees dat een multinational 1000 mensen ontslaat omdat de kwartaalcijfers tegenvallen. Ze doen alles voor de aandeelhouders." Ook Nijhof-Wassink heeft de gevolgen van de crisis gevoeld de afgelopen jaren. "Maar we gaan altijd voor zwarte cijfers en ontslaan geen mensen", zei hij vrijdagavond.

Familiebedrijven zijn bestendig"Dat zie je bij veel familiebedrijven", volgens Inge Zwijnenberg. "Ze zien hun bedrijf als erfgoed en dat maakt het vaak heel bestendig." Dat je met je familie geen zaken moet doen, betwist niet alleen Freddy Nijhof. Riwald Recycling in Almelo, is groot gemaakt door de drie broers Huzink. "Drie weten meer dan een", volgens Ewald Huzink. "Zelfs op bruiloften zaten we met z'n drieën bij elkaar aan tafel te praten", vertelde Ewald Huzink vrijdagavond. Dat broer Richard in 2013 overleed, had emotioneel en zakelijk een grote impact. Het verhaal van Ewald en Gert Huzink, eeuwige broederliefde, is ook te lezen in het magazine Twentse Zakenmannen.

Alle verhalen op deze siteIn totaal staan er 43 ondernemers in het magazine, waaronder topscheidsrechter Bjorn Kuipers, Jitse Groen (thuisbezorgd.nl) en investeerder Ray Quintana van Cottonwood Technology Fund.

Bekijk hier de namen van alle 43 ondernemers in het magazine.

Twentse Zakenmannen is verschenen in een oplage van 10.000 exemplaren en wordt aan 6000 ondernemingen in Twente verzonden. Nieuws is de speciale aandacht voor familiebedrijven. "Feit is dat ook bij familiebedrijven passie de rode draad is. En dat is intrigerend om te lezen", volgens Mario Hannink, manager projecten en events bij Wegener Media.

Elke woensdag en zondag komt er een verhaal uit het magazine op de site te staan. Liever een geprint exemplaar? Twentse Zakenmannen is te bestellen voor 6,95 euro door een mailtje te sturen naar info@oostdeondernemer.nl.

Bekijk hier het fotoalbum van de presentatie van het magazine Twentse Zakenmannen! En bekijk ook het Youtube filmpje met alle deelnemende zakenmannen.

Foto’s: Abbink fotografie