Nieuws Actueel

Jan Torny van Zorgplus Twente in Almelo neemt Attent over

Van onze redactie 17 juni 2015

Jantorny 2009 frans nikkels

De medewerkers van Attent kunnen bij Zorgplus Twente aan het werk. Het gaat om twintig fulltime banen. „Of ook de enkele personeelsleden in ondersteunende functies bij Zorgplus Twente aan de slag kunnen, is nog onzeker: We doen ons best”, aldus Torny. De klanten van het failliete Attent Thuiszorg hebben overigens gewoon zorg gekregen. De medewerkers hebben ondanks het faillissement doorgewerkt.

KraamzorgAls het aan de Almelose ondernemer Jan Torny lag, had hij ook Attent Kraamzorg overgenomen, dat eveneens failliet is. Hier werken twaalf medewerkers. “De curator is nog in overleg met een kraambedrijf voor de overname van dit onderdeel”, zegt Torny.

Grondlegger TSNTorny is de grondlegger van het thuiszorgbedrijf TSN, dat hij in 2007 verkocht aan Asito, nu één van de grootste thuiszorgaanbieders in ons land. Hij richtte zich de afgelopen jaren op het in de markt zetten van softwarepakketten voor de thuiszorg. Het verbinden van zorg met software is nu een van de sterke punten van zijn thuiszorgbedrijf Zorgplus Twente, waar 450 mensen werken. “Hierdoor werken we efficiënter en goedkoper en hebben we minder last van de bezuinigingen”, aldus Torny.

Attent Thuiszorg in Nijverdal werd in 2002 opgericht. Belangrijkste oorzaak van het bankroet was een door de eigenaresse gekochte renteswap, die moest fungeren als bescherming tegen rentestijgingen over een door haar afgesloten krediet. Doordat de rente echter ging dalen, werkte de renteswap de andere kant op en moest het bedrijf extra betalen. Dat bleek te veel van het goede.Dochterbedrijf Villa Attent is niet failliet. In deze in een bosrijke omgeving gelegen Villa Bernard wordt 24-uurs zorg geboden aan hulpbehoevenden. Daar werken achttien mensen.

Foto: Jan Torny (Archieffoto uit 2009, Frans Nikkels)