Nieuws Actueel

Jansen Steur wordt op hersenletsel onderzocht

Van onze redactie 12 januari 2015

Verslaafd De arts, die destijds verslaafd was aan medicijnen, wordt verdacht van het opzettelijk stellen van verkeerde diagnoses in de periode 1998-2003. Ook zou hij schuld hebben aan een zelfdoding van één van zijn patiënten. Hij kreeg daarvoor drie jaar cel bij de rechtbank in Almelo.

Hersenonderzoek De persoonlijkheid van Jansen Steur was destijds wel onderzocht. Maar zijn toenmalige advocaat had destijds ook om een hersenonderzoek gevraagd. Dat werd toen afgewezen.

Hersenletsel In hoger beroep heeft het Hof in een tussenvonnis nu bepaald dat de voormalig specialist nader onderzocht moet worden, met name of hij hersenletsel heeft opgelopen bij een ongeval in de jaren 90. Zijn advocaat Peter Plasman wilde dat, omdat het volgens hem denkbaar is dat hersenletsel een rol speelt bij de foute diagnoses. Justitie verzette zich niet tegen dit verzoek.

​Afgewezen Een verzoek van Plasman om nog een getuige-deskundige naar de zaak te laten kijken, als contra-expertise ten gunste van Jansen Steur, werd afgewezen. Het Hof vond dat onvoldoende gemotiveerd. Er hebben al vier deskundigen naar de zaak gekeken, van wie één op verzoek van de toenmalige advocaat van de oud-neuroloog.