Nieuws Actueel

Je eigen burger samenstellen bij McDonald's Zwolle

Je hamburger naar eigen smaak. Dat kan binnenkort bij McDonald's. De test van 'Pimp your burger' gebeurt in Zwolle.

Janske Mollen 30 maart 2016

Mcdonalds zwolle frans paalman

Een Big Mac mét bacon maar zonder uitjes? Sla en extra tomaat? Nog dit jaar kunnen McDonald's-addicts overal in Nederland hun burger laten maken naar hun eigen voorkeur.

'Pimp Your Burger' heet het nieuwe concept dat momenteel bij vijf restaurants van de Nederlandse keten wordt getest, onder meer in Zwolle. Daarom was het McDonald's-filiaal in Zwolle-centrum gisteren gesloten voor de verbouwing van de keuken. "McDonald's Nederland wil het concept straks in één keer landelijk uitrollen", vertelt Sjoerd-Jan Feenstra, franchisenemer van de filialen in Zwolle, Heerde en Kampen. "Vandaar dat nu alle keukens worden omgebouwd om met dit concept te kunnen werken."

PrincipeHet principe is simpel, zegt Feenstra. "We maken elke burger die je wilt." In eerste instantie zal dat worden beperkt tot een aantal verschillende toppings en burgers, maar in de toekomst wordt dat uitgebreid. "Dan kun je dus zelf kiezen welk broodje je wilt, wat voor vlees je verkiest en welke extra's je erop wilt."

Voor de bezoekers van de vestiging in Zwolle-centrum zal optisch niet veel veranderen. "Als je binnenkomt, kun je in twee kiosken, een soort grote iPad, je bestelling ingeven en afrekenen. Vervolgens loop je naar de uitgiftebalie waar je bestelling klaarstaat. Uiteraard blijft het ook mogelijk om bij een medewerker aan de counter te bestellen."

ServiceVolgens Feenstra wordt de service daar niet afstandelijker door. "Onze ervaring bij de filialen in Heerde en Kampen, waar we al zulke kiosken hebben staan, is dat klanten het nu vaak heel vervelend vinden als ze met een rij achter zich hun bestelling moeten doorgeven. Er zijn nu al zoveel keuzes te maken, dat ze dat liever in alle rust in een kiosk doen. En als je straks dan ook nog eens kunt gaan customizen, is het helemaal prettig om dat even rustig zelf uit te zoeken."