Nieuws Actueel

Je telefoon opladen in je broekzak met Xoo Belt

Van onze redactie 3 april 2015

Image 4839502

Wat is het precies? Je kent het wel: je bent onderweg en ineens is de batterij van je telefoon bijna leeg. Zonder een stopcontact in de buurt is het dan lastig om hem weer op te laden. Xoo Belt wil een oplossing bieden voor dat probleem. In deze riem zit een microUSB-aansluiting, waar je je oplader zo in kunt pluggen. Op die manier kun je je telefoon dus opladen terwijl hij in je broekzak zit.

Wat maakt het bijzonder? Xoo Belt is de eerste wearable waarmee je een telefoon op kunt laden. Een reserve-accu komt al gauw in je tas of broekzak terecht, maar bij de Xoo Belt is dat niet meer nodig. Die draag je gewoon in plaats van een normale riem. Zijn er nadelen? De Xoo Belt is vrij prijzig: 130 dollar (119,50 euro) voor de simpelste uitvoering. Ook is het meer een mannenriem dan een vrouwenriem. Een smallere, elegantere versie voor vrouwen zou welkom zijn.

Vind ik leuk? Xoo Belt is vooral handig wanneer je weet dat je een tijdje geen stopcontact tot je beschikking zult hebben. De riem zelf moet echter ook opgeladen worden, wat zo'n drie uur duurt. Op het laatste moment bedenken dat je 'm nodig hebt, is dus niet zo handig.