Nieuws Actueel

Jeroen Meutstege opent in Delden tweede vestiging van Keukenhof

Van onze redactie 9 september 2015

Keukenhofvan Twente Erikvanden Belt Jeroen Meutstege Christianvander Meij

„De verbouwing duurde langer dan verwacht, vandaar dat we even hebben gewacht met de feestelijkheden”, vertelt Meutstege. „Dit pand heeft lang leeg gestaan. In die tijd is er lekkage geweest en de vloeren waren verrot. En zo waren er wel meer dingen die tijdens het verbouwen aan het licht kwamen. Maar het is nu klaar.”

Goed beeldDe showroom is niet groot, maar geeft een goed beeld van wat Keukenhof van Twente te bieden heeft: van stijlvolle strakke keukens tot kastjes in landelijke stijl. Met grote glanzende fornuizen als blikvanger. Daarnaast doet Keukenhof ook in badkamers en haarden en is er een zogenoemde ‘shop-in-shop’ van Hofparket vloeren.

ErvaringMeutstege kan bogen op twintig jaar ervaring in de keukenbranche: eerst als monteur, vervolgens als vertegenwoordiger. In 2008 begon hij voor zichzelf, aanvankelijk zonder pand. „Ik wilde eigenlijk gewoon vanuit de garage keukens gaan verkopen”, zegt Meutstege. „Maar dat mocht niet van mijn vrouw.” Uiteindelijk ging hij toch maar op zoek naar ruimte voor een showroom. Die werd gevonden: in 2009 opende hij de deuren van Keukenhof van Holten aan de Oranjestraat in Holten, waar hij een showroom heeft ingericht. Niet te groot, maar groot genoeg om een aantal voorbeelden te kunnen laten zien.

Keukenhof van TwenteZes jaar later dus een tweede vestiging in Delden onder de naam Keukenhof van Twente. „Ondanks de economische recessie. Ja, dat klinkt best gek”, zegt Meutstege. „De crisis zijn we goed doorgekomen. Natuurlijk, het was geen vetpot. Iedereen heeft in moeten leveren op marges. Maar ik denk dat het ons ook voordelen heeft geboden. Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk en in handgeschilderde keukens. We hebben gespecialiseerde vaklui in dienst en tekenen de keukens zelf, met de hand. Daarmee onderscheiden we ons.”

Landelijke spelerVanuit Twente bedient Keukenhof heel Nederland. „We krijgen best veel opdrachten uit het westen. Keukens in landelijke stijl lopen daar goed. Ik denk dat het komt doordat niet veel keukenbedrijven deze stijl aanbieden”, zegt Meutstege.

Steeds belangrijkerHij signaleert een trend. „De keuken wordt steeds belangrijker, er wordt allang niet meer alleen gekookt: het gezinsleven verplaatst zich van de woonkamer naar de keuken. Met z’n allen gezellig aan een grote tafel, dat is het hedendaagse ideaalbeeld van het gezinsleven. Je ziet het aan nieuwbouwwoningen, daar is de keuken vaak groter dan de zitkamer. De haard verhuist mee, steeds meer mensen willen een haard in de keuken. Dat was voor ons reden ook haarden in het assortiment op te nemen.”

Foto: Jeroen Meutstege (rechts) is in Delden een tweede keukenzaak begonnen. Naast hem verkoper Erik van den Belt. (Christian van der Meij)