Nieuws Actueel

'Jihadronselaar' Azzedine C. heeft PTSS

Van onze redactie 1 december 2014

C. heeft zijn PTSS opgelopen in Marokko. Hij is in 2009 langdurig verhoord door de inlichtingendienst in dat land. C. gelooft dat hij is verhoord omdat de AIVD informatie over hem heeft verstrekt.

Volgens Seebregts is de detentie op de terroristenafdeling' waar C. nu zit door de PTSS voor hem veel zwaarder dan voor anderen. De advocaat gaf het als één van de redenen waarom de rechter het voorarrest van C. zou moeten opheffen.

De kans dat hij na zijn vrijlating in de fout gaat is volgens Seebregts klein. Hij stelde een enkelband voor, zodat C. buiten de cel mag wachten op het vervolg van zijn proces.

Honger- en dorststaking C. ging eerder in honger- en dorststaking uit protest tegen zijn behandeling in de cel. Hij beëindigde die pas na een gesprek met de directie van het huis van bewaring. Volgens hem is sprake van onnodig geweld en vernedering.

C. vertelde maandag emotioneel dat het geregeld voorkomt dat verdachten op de terreurafdeling -die hij de terreurfabriek noemt- in hogerstaking gaan, al komen die gevallen vaak niet in het nieuws.

De rechter beslist donderdag of C. en 3 andere 'jihadverdachten' langer vast blijven zitten.