Nieuws Actueel

JMR Sportcentre in Almelo brengt voormalige pand van Elkerbout tot leven

Van onze redactie 6 oktober 2015

JMR Sportcentre Lenneke Lingmont

Voorheen was het Sportschool Windmolen aan de rand van Windmolenbroek. Op zoek naar een plek in de stad met minder sportaanbod kwam eigenaresse Barbara Sanchez vorig jaar juni bij het voormalige pand van Elkerbout. "Er zit superveel ruimte in, waardoor we veel mogelijkheden hebben." De jarenlange leegstand heeft wel zijn tol geëist. "Het leek op het eerste gezicht mee te vallen, maar er was veel achterstallig onderhoud. Dat hebben we nu grotendeels opgelost."

630 leden De sportschool heeft nu 630 leden en wil groeien naar duizend. Op de begane grond in de oude danszalen is de grote fitnessruimte. In andere zalen is ruimte voor spinning, karate, groepslessen en yoga. Er is kinderopvang, een groot sportcafé, een locatie van Mirte in Bedrijf dat een fysiek en mentaal traject biedt en fysiotherapeuten van De Graven Esch die dagelijks aanwezig zijn om sporters op afspraak te behandelen. "Het is voor ons belangrijk gezondheid te promoten", vertelt Sanchez. "Dat zie je in de manier waarop wij sporters begeleiden, in de verkoop van voedingssupplementen en in de samenwerking met de fysiotherapeut en Mirte in Bedrijf."

Buurtfunctie Voor De Graven Esch is het de eerste keer dat ze op locatie gaan werken. "De benadering van deze sportschool past bij ons", zegt eigenaar Aart Warnaar van De Graven Esch. "Sporters worden hier goed begeleid en daar willen wij aan bijdragen." In het pand zit ook een sportcafé, voor sporters maar ook voor mensen van buiten. Siny van der Zee runt het sportcafé. "Ik wil ook aansluiten bij het concept gezondheid", vertelt Van der Zee. "Met shakes en eiwitdranken. Maar ik heb ook een frituur, daar is ook vraag naar." Ze wil de activiteiten later uitbreiden. "Het moet een buurtfunctie krijgen. Ik ga de komende maanden kijken waar behoefte aan is."

Op 18 oktober is er open huis van 15.00 tot 17.30 uur.

JMR Sportcentre zit sinds kort aan de Sluiskade. Er werkt een team met verschillende disciplines. Vlnr: Rutger Hoefnagels (fysio), Aart Warnaar (fysio), Esther Roelofs (praktijk Mirte), Barbara Sanchez, Jorge Sanchez, Marlon Sanchez (sportschool) en Sindy van der Zee (sportcafé). Foto: Lenneke Lingmont