Aangeboden door JOARZ

Branded Content Actueel

JOARZ: Het succes van ondernemer Jorien Huigen door oprechte belangstelling

Ongeveinsde interesse voor klantbehoefte. Oprichter Jorien Huigen van bedtextielmerk JOARZ is daar klip en klaar in. Niet de salestijger uithangen, maar oprechte belangstelling voor klantvragen heeft haar bedrijftot een serieus succes gemaakt.

Hugo Schrameyer 19 augustus 2020

Jorien huigen joarz bedtextiel

Foto: Susy Cascado

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Joarz. Meer informatie op joarz.com

In de bijna vier jaar dat Jorien Huigen met JOARZ aan de weg timmert, is er behoorlijk wat publiciteit geweest. Lang verhaal kort: na een paar nachten in het New Yorkse Greenwich-hotel kwam ze erachter dat er meer kwaliteiten beddengoed bestaan dan wij in Nederland gewend zijn te kopen. Haar voorliefde voor kwalitatief hoogwaardig Egyptisch katoen kwam tot leven en Huigen had een nieuwe missie. Ze wilde de consument in ons deel van de wereld kennis laten maken met beddengoed van een kwalitatief hoogwaardige stof tegen een toegankelijke prijs. ,,JOARZ wil mensen laten ervaren hoe belangrijk de kwaliteit van de stof zelf is voor de slaapkamerambiance.”

De eerste ondernemersstap was de import vanuit Pakistan. Voor een eerste stap was dat prima, maar omdat Huigen korter op de productie wilde zitten, koos de onderneemster in tweede instantie voor Portugal. Groot voordeel van productie dichter bij huis is bovendien dat het bedtextiel korter onderweg is naar Nederland, hetgeen ook een positieve impact heeft op CO2-uitstoot.

Wat het bedrijfsavontuur van Huigen vooral bijzonder maakt, is de keuze om klantbehoeftes tot in de finesses te ontrafelen. ,,De meeste startende bedrijven beginnen met een marketingplan en bouwen op basis daarvan salesambities op. Mijn kennismaking met de markt had kwalitatief hoogwaardig bedtextiel als uitgangspunt en daarna ben ik goed gaan luisteren hoe de klant daar op reageerde. In begin bijvoorbeeld waren we sterk gericht op gebruik van Percale katoen, dat luxe
en lekker crispy aanvoelt. Ik kreeg echter terug dat een groep mensen de voorkeur geeft aan een zachte en soepele stof. Daarom heb ik ook een selectie satijnkantoen aan het assortiment toegevoegd.”

Minder restvoorraad

Wat je als ondernemer tevens hebt te doen, is het maken van keuzes. De focus van JOARZ ligt op hoge kwaliteit, de keuze
in kleuren is beperkt. ,,Ondanks dat er soms vraag is naar een breder kleurenpallet, is het een bewuste keuze om de collectie smal te houden. Wij kunnen hierdoor genoegen nemen met minder marge, doordat we niet blijven zitten met restvoorraad wat een duurzamere manier van ondernemen is.” Huigen doet over de omzet geen mededeling, maar een maandelijkse omzetgroei van dertig procent sinds begin dit jaar zegt voldoende. Nu concentreert JOARZ zich nog op Nederland en België, volgend piketpaaltje is Europese uitbreiding.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Joarz. Meer informatie op joarz.com