Nieuws Actueel

Jobcoaches, hef jezelf op

Bram de Vrind 20 februari 2015

'Blijf hoop houden, op elk potje past een dekseltje, ook voor jou is er een baan.' Jobcoaches bedoelen het vaak goed met dit soort adviezen. Maar ze weten totaal niet waar ze het over hebben. Die krachtige boodschap slingerde blogger Renzo Verwer de wereld in. Hij scoorde er het meest gelezen blog van de voorbije week mee. Bekijk hieronder welke toppers de blogtop 5 van week 8 compleet maken.

1. Renzo Verwer - Beste UWV'ersIk lees u graag. Ook als u leutert. 'Ontslag is een prachtig moment om aan jezelf te werken. Je hebt er nu tenslotte de tijd voor', las ik eens. 'Al een tijdje was de baan waaruit je ontslagen bent niet meer hetgeen je zocht. Zelf ontslag nemen durfde je niet gezien het risico. De laatste jaren hikte je al tegen overspannenheid aan en nu is je kans gekomen om leuke dingen te doen. Je hebt eindelijk de ruimte om die lange reis te maken of aandacht te besteden aan je gezin.'

2. Henk Kwakkel - Interimmer is nieuwe dorpsgek Midden vorige eeuw had ieder dorp op het platteland een dorpsgek, die gewoon bij het straatbeeld hoorde en nooit in de krant kwam. Tegenwoordig lees je vrijwel elke dag: 'verwarde man* probeert doorgaande trein tegen te houden', 'verwarde man laat vliegtuig de lucht invliegen', 'verwarde man in pak gesignaleerd in Tweede Kamer' en onlangs nog 'verwarde man springt van oud-klooster'. Is dat de nieuwe samenleving?

3. Sanne Cramer - No reply is asociaal Om klanten te krijgen doen we veel moeite. Of je nou in loondienst bent of zelfstandige. Klanten zijn nodig om de organisatie te laten bestaan. Dus als contacten eenmaal klant zijn, zijn we er ook heel zuinig op. Toch?

4. Ad van Beek - Een klant is altijd lastig Ze zijn gelukkig niet uitgestorven, de eenmanswinkeleigenaren. Winkels die zich onderscheiden van de meute in het echte contact en assortiment. Maar dít is zo’n winkel waar het moet lijken op een ketenbedrijf. Dat zijn de ergsten.

5. Tineke Huizenga - Mijn ogen zien allesAls je mij een beetje kent ondertussen, weet je dat ik op veel plekken kom. Ik ontmoet veel mensen. De entrees, recepties, de receptionistes, de gesprekspartners en zelfs op de manier waarop ik uitgeleide wordt gedaan ontkomt niet aan mijn oog voor detail. Mijn ogen zien alles.